Евгений Пригожин, ръководител на руската наемническа група Вагнер, заплаши, че ще

...
Евгений Пригожин, ръководител на руската наемническа група Вагнер, заплаши, че ще
Коментари Харесай

Пригожин заплаши, че ще изтегли Вагнер от Бахмут заради големите жертви на наемниците

Евгений Пригожин, ръководител на съветската наемническа група " Вагнер ", заплаши, че ще изтегли бойците си от град Бахмут в Украйна заради големия брой жертви, съобщи ДПА.

" Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които слагаме в ковчези и изпращаме вкъщи ", съобщи Пригожин нощес в изявление за съветския боен блогър Семьон Пегов.

И добави, че загубите били пет пъти по-големи от нужното поради неналичието на артилерийски муниции.

Пригожин изпратил писмо до съветския министър на защитата Сергей Шойгу с молба за доставки във допустимо най-кратък период.

" Ако дефицитът на муниции не бъде запълнен, ние сме принудени - с цел да не бягаме по-късно като страхливи плъхове - или да се изтеглим, или да загинем ", твърди той.

Вероятно щял да бъде заставен да изтегли част от войските си, но това щяло да означава, че фронтът ще се срине на други места.

От месеци в Източна Украйна се водят боеве за Бахмут. Загубите и на двете страни са огромни. Украинските бранители контролират малък регион в западната част на града. Киев съобщи, че Москва няма да успее в напъните си да отреже Бахмут от украинските пътища за доставки, напомня Българска телеграфна агенция.

" От няколко седмици руснаците приказват за завземане на " пътя на живота ", както и за опазване на огневия надзор над него. В реалност всичко е друго ", съобщи нощес пред онлайн изданието zn.ua представителят на Източната група на украинските въоръжени сили Сергий Черватко.

Въпреки че се водят боеве за пътя от Бахмут до Часов Яр, руснаците не съумяват да нарушат снабдяването на бранителите, сподели Черватко. Агенция ДПА означи, че не е съумяла да ревизира тази информация от самостоятелни източници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР